През 2017 година пожарникарите от Брезник и Трън са получили общо 2 благодарствени писма от спасени от тях хора

От началото на година общо две са благодарствените писма, които Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в общините Брезник и Трън са получили. Това каза Росен Марков, който е началник на сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност” към Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник.

Едното благодарствено писмо е отправено към пожарникарите от Брезник, които в началото на месец март са спасили семейство, закъсало с автомобила си в землището на брезнишкото село Гърло. Прочетете още по темата: Похвално! Семейство от София, изпаднало в беда при село Гърло, написа благодарствено писмо със силни думи за брезнишки пожарникари

Другото писмо е от турист, който се е бил загубил и изпаднал в безпомощност в планините между трънските села Банкя и Врабча. “Единият случай е на закъсал автомобил късно през нощта със семейство с малко дете близо до село Гърло, община Брезник. След обаждане на 112 колегите отиват и своевременно оказват помощ на притесненото семейство и издърпват автомобила на асфалтов път и по този начин ги изваждат от бедственото положение, в което са те. Другият случай е за турист, който се загубва в община Трън, между селата трънска Баня и трънска Врабча, горе в скалите. Той изпада в състояние, от което не може сам да излезе от положението в скалите. Сформира се екип от дежурната смяна и колеги от Перник, които по въжен способ го изваждат от скалния участък, където гражданина е бил закъсал.”, поясни Росен Марков от пожарната.

Началникът на сектор ”Превантивна и контролна дейност” в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник Марио Картулев добави, че откакто е въведен спешен номер 112 фалшивите сигнали към пожарната драстично са намелели. Преди въвеждането на спешни номер е имало множество подигравателни към структурата сигнали.

Виж също...

Loading...