Гимназията в Брезник започва новата учебна година с профилирани паралелки “Предприемачество” и “Хардуерни и софтуерни продукти”

Новата учебна година в брезнишката гимназия ще започне с профилирани паралелки с прием след 7 клас по профилите “Предприемачество” и “Хардуерни и софтуерни продукти” (Информационни технологии). Това каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска на провелата се по-рано днес среща на Kомисията по заетост, предаде репортер на Zapadno.com.

По време на срещата началникът на Регионално управление на образованието-Перник Ваня Коконова отбеляза, че профилите на профилираните паралелки в брезнишката гимназия са съвременни и модерни. От своя страна Мария Добревска каза, че общинското ръководство в Брезник ще работи в посока за развиване на професионални паралелки.

“Ръководството на училището не посмя да поеме риска, както всички директори казаха, че са поели риска да организират дуално обучение и професионални направления. В Брезник малко не посмяха да рискуват така и останаха профилирани паралелки. Надявам се догодина да организираме професионално обучение.”, каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Виж също...

Loading...