Началникът на Регионално управление на образованието: Брезнишката гимназия постигна много високи резултати на матурите – ВИДЕО

Учениците от средно училище “Васил Левски” в град Брезник са постигнали много високи резултати на държавните зрелостни изпити. Това каза началникът на Регионално управление на образованието-Перник Ваня Коконова по време на среща на Kомисията по заетост, на която да бъдат представени резултатите от реализирания план прием в професионални паралелки, предаде репортер на Zapadno.com.

Моделът за развитие на професионалните паралелки в средните училища дава възможност да се носи идеята, че ученикът е в средно общообразователно училище, но получава и професионални умения. Това подчерта областният управител на Перник Ирена Соколова. Зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска каза, че ръководството на брезнишката гимназия е решило все още да не поема риска с дуално обучение и професионални паралелки.

Началникът на Регионалното управление на образованието акцентира върху добрите резултати, които средно училище “Васил Левски” е постигнало на матурите. “В Брезник постигнаха много високи резултати на държавните зрелостни изпити. Ако не се лъжа едната пълна шестица на матурата по английски е в това училище.”, каза Ваня Коконова. Присъстващите директори на училища и представители на бизнеса в област Перник ръкопляскаха след като разбраха за резултатите в брезнишката гимназия.

Вижте какво още казаха Мария Добревска, Ваня Коконова и Ирена Соколова във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...