Полицията в област Перник се мобилизира за първия учебен ден и стартира акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Стартира традиционната акция на полицията преди началото на учебната година „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Перник.  

Полицейски екипи от Областна дирекция на МВР-Перник вече са направили оглед на сигнализацията и маркировката по общини и са изпратени писма за освежаване на пътната маркировка в районите на училища и детски градини. Проведени са срещи с частните охранителни фирми, с които е обсъден въпросът за прецизен пропускателен режим в учебните заведения. Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата с акцент създаването на ред и сигурност по време на учебните занятия.

Изготвени са графици за засилено полицейско присъствие в първия учебен ден и след това в районите на училищата за създаване на безопасни условия при придвижването на учениците. Системни проверки ще има и в питейните и увеселителни заведения за присъствие на малолетни и непълнолетни след установения час.

Периодът от 25 септември до 1 октомври е обявен за Седмица на превенция на детската пътна безопасност, а 30 септември –  за Ден на превенцията на национално ниво.

Виж също...

Loading...