Брезнишката гимназия “Васил Левски” започва учебната година с рекорден брой първокласници – 37 деца, които ще бъдат в две паралелки

Новата учебна година в средно училище “Васил Левски” в град Брезник ще започне на 15 септември от 10 часа в двора на учебното заведение. С рекорден брой първокласници ще бие първият звънец в гимназията – 37 деца ще се обучават в две паралелки. Общият брой на учениците пък е 346, предаде репортер на Zapadno.com.

По наблюдения и данни от изминалите учебни години досега не е имало толкова първокласници в брезнишката гимназия. През последните години броят на децата в първи клас е бил максимум до 33. “В сравнение с предишните 3-4 години в училището са започвали с 32 – 33 деца. Надявам се родителите на тези деца да остават в Брезник. Говорим за демографски срив – първо раждаемостта и второ – знаете младите хора и младите семейства се изтеглят по големите градове търсейки работа. Аз отдавам фактът за броя на първокласниците, че младите хора вече им харесва да живеят в нашият град, намират си работа и затова остават да живеят тук и съответно децата им да учат в нашето училище.”, каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска. Тя добави, че при откриването на учебната година в гимназията ще бъдат предадени ключовете за ползване на новата спортна площадка за мини футбол, която е изградена в двора на училището.

Виж също...

Loading...