Възможно е част от град Трън да остане без вода заради аварии по 50-годишен водопровод, а по улица “Денчо Знеполски” се появи нов теч

Работници на трънското ВиК отстраняват аварии по водопреносната мрежа на улица “Граничар” в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

От сутринта служители на местния клон на водопреносното дружество работят по отстраняване на теч по улица “Граничар”. Авариите по водопровода в района са две, а причината за появата им е старите тръби, които не са подменяни от 1967 година, когато са и положени. Възможно е махала “Илиин хан” да остане без вода за известно време, за да бъдат отстранени авариите. Към момента водата все още не е спряна. Двата теча са близо един до друг и са в района на Гранично полицейско управление-Трън.

От няколко дни в близкия квартал “Баринци” отново се появи теч на шосето по улица “Денчо Знеполски”. Аварията е на метри от предишния теч, който седмици наред разнасяше воня на битово-фекални води в района. Проблемът беше решен съвместно между ВиК-Перник и Община Трън. Новият теч отново е на битово-фекални води, но за неговия ремонт ще трябва да се погрижи ВиК-Перник, научи Zapadno.com.

Виж също...

Loading...