Основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци започва новата учебна година с 44 ученици и с временен директор – учителката Ивелина Ангелова

Доскорошният директор на основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци Ирена Асенова е напуснала поста, научи Zapadno.com.

Ирена Асенова е пожелала да напусне поста директор на училището по лични причини. Тя ще започне новата учебна година като учител в брезнишката гимназия “Васил Левски”. На нейното място в основното училище на село Ноевци е временно назначена от Регионално управление на образованието-Перник учителката Ивелина Ангелова. Тя ще заема поста до провеждането на конкурс за нов директор на учебното заведение.

Новата учебна година в училището ще бъде открита утре от 9:30 часа. “С общо 44 деца ще започне учебната година в основото училище в село Ноевци, от които 7 са първокласника.”, каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска. Тя коментира, че бройката на учениците и първокласниците е добра предвид това, че училището вече е по новия Закон за образование, които гласи, че основните училища са до 7 клас. “Края на миналата учебна година завършиха осмокласниците и вече няма да има паралелка, което съответно намалява общият брой на децата в училището. Като цяло намалява бройката в основното училище, но това се дължи на излезлите осмокласници и съответно няма прием за 8 клас.”, добави Мария Добревска.

Виж също...

Loading...