Със 17 първокласници ще започне новата учебна година в гимназията “Гео Милев” в град Трън, а връщането на деца в училището продължава

Все още не е ясен окончателният общ брой на учениците, с които ще започне новата учебна година в средно училище “Гео Милев” в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Причината все още да не се знае с колко точно ученици ще бие първият звънец в трънската гимназия е продължаващото записване на деца. Екипи обикалят семействата в общината и връщат в училището децата, които по някаква причина не го посещават. До момента е ясен броят на първокласниците – те ще бъдат 17 деца, каза директорът на училището Костадинка Крумова. Тя допълни, че вероятно и паралелката с първокласниците ще продължи да се попълва.

Гимназията стартира учебната година и с профилираната паралелка по специалността „Спортно-туристическа дейност“. В нея ще се обучават 10 деца.

Празникът за откриването на учебната година в средно училище “Гео Милев” ще започне от 10 часа в двора. Специално за празника ще дойде отец Николай от местния храм, който ще направи водосвет за здраве и успех. Предвид факта, че утре е пазарният ден на Трън се очаква още повече хора на празника.

Виж също...

Loading...