Трънската гимназия започва новата учебна година с преасфалтиран двор, ремонтирана ограда и нови пешеходни пътеки – СНИМКИ

Средно училище “Гео Милев” в град Трън, което е единственото учебно заведение в пограничната община ще посрещне ученици, учители и родители с преасфалтиран двор, предаде репортер на Zapadno.com.

От няколко дни дворът на гимназията е с нов асфалт и маркировка. Оградата на двора също е ремонтирана, а около училището са направени нови пешеходни пътеки. Завършен е и освежителния ремонт на помещенията в сградата на училището. Преасфалтирането и оградата са направени по проект. В началото на лятото стана ясно, че Община Трън има намерение да постави изкуствена неравност за намаляване на скоростта на автомобилите в района на училището. Малко преди началото на учебната година такава все още не е направена. Преди време около пазарската улица на града е имало поставена изкуствена неравност, но тя била демонтирана, каза директорът на средно училище “Гео Милев” Костадинка Крумова. “Миналата година поставиха светещите устройства и сега сложиха маркировка, а дали ще има “полегнал полицай” – не мога да кажа.”, допълни още тя.

Прави впечатление, че един от пътните знаци, които светят през нощта и се захранват чрез слънчеви батерии, е ударен и се е подпрял на стълб до оградата. Знаците бяха поставени по предложение на Общината от фирмата, която пък искаше да възроди добива на полезни изкопаеми в Трънско. След дарението грижата за предупредителните знаци остана в Общината.

Разгледайте снимки от новия облик на района около трънската гимназия:

Виж също...

Loading...