Кметът Васил Узунов с поздравителен адрес за първия учебен ден към учениците, учителите и родителите в община Брезник

Кметът на Община Брезник Васил Узунов отправи поздравителен адрес към всички ученици, учители и родители в Брезнишко по повод началото на новата учебна година и първия учебен ден, научи Zapadno.com.

“Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, днес е 15-ти септември – тържествен ден за българското училище, което винаги е било неизчерпаем източник на сила и авторитет, институция която ни дава не само знания, но и самочувствие, увереност, гордост. Първият учебен ден е крачката, която всички ние правим с надежда и вяра в един по-добър и изпълнен с нови възможности живот. Днес цялата община е оживена и съпричастна към този общ празник, почитта към който се корени в дълбоките традиции на българина да тачи и цени образованието. От сърце споделям всеобщото вълнение от започването на новата учебна година и се надявам, с много грижа и труд да осигурим на нашите деца спокойствие, любов и изпълнен с хармония свят! Успешна нова учебна година! На добър час!”, пише в обръщението на кмета Васил Узунов, което е разпространено от общинската администрация.

Новата учебна година в средно училище “Васил Левски” в Брезник ще започне с 346 ученици, а в основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци – с 44 ученици.

Виж също...

Loading...