346 ученици прекрачиха прага на гимназията в град Брезник на откриването на новата учебна година – ВИДЕО + СНИМКИ

С 346 ученици започна новата учебна година в средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Тържеството започна в 10 часа в двора на училището, където се бяха събрали стотици ученици, родители и гости на празник, предаде репортер на Zapadno.com.

По традиция беше даден сигнал за посрещане на училищното знаме. След това знаменосецът на гимназията издигна флагът на Република България под звуците на родния химн. Всичките 37 първокласника бяха подредени най-отпред, а на дрехите им бяха закачени значки, на които пишеше “Първокласничка” или “Първокласник”. Доброто настроение на хората в двора беше приповдигнато от две изпълнения на вокална група “Песенна дъга” с ръководител Нина Димитрова. Официални гости на откриването бяха зам. кметовете на Община Брезник Иван Бъчваров и Мария Добревска, старши експертът на отдел „Образование и култура“ към Община Брезник Наталия Първанова, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, главният счетоводител на Община Брезник Милва Огнянова, директорът на Общински исторически музей-Брезник Аниела Асенова, началникът на Военно окръжие-Перник майор Момчил Нейчев, председателят на училищното настоятелство на средно училище “Васил Левски” Бистра Кръстева, представителите от отдел “Закрила на детето” Емилия Мартинова и Милена Тинкова и отец Михаил Станкович.

Приветствия към присъстващите бяха отправени от директорът на гимназията Емилия Вълова, зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров и председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова. Поздравителен адрес беше отправен и от министър на образованието и науката Красимир Вълчев. На празника беше дадена думата на първокласниците Ванина Иванова и Симеон Петров, които поздравиха публиката със стихотворение.

Преди учениците да прекрачат прага на училището отец Михаил прочете молитва за благоденствие и направи водосвет, след което поръси деца, учители, родители и гости със светена вода.

Вижте атмосферата от започването на учебната година в брезнишката гимназия във видеата и снимките на Zapadno.com:

Разгледайте снимки от откриването на учебната година:

Виж също...

Loading...