Директорът, учителите и служителите на ДГ “Брезица” грабнаха метли и лопати и чистиха около детското заведение и читалището

От детска градина “Брезица” в Брезник също се включиха в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, предаде репортер на Zapadno.com.

Директорът на детска градина “Брезица” Емилия Алексова организира масово почистване с учителите и служителите на детското заведение. Доброволците почистиха двора на градината, пространството около нея и около народно читалище “Просвещение-1870”, което е в близост до сградата на “Брезица”. Решението да бъдат почистени тези места са били взети от ръководството на детската градина, тъй като станало ясно, че Община Брезник ще почисти лесопарк “Бърдото” и улица “Логатор”. “Ние взехме да изчистим тревите покрай плочките на детската градина и читалището, защото то е непосредствено до градината. Целта ни е да създадем една наистина красива и уютна среда на нашите деца.”, каза Емилия Алексова. Тя сподели, че ежегодно “Брезица” участва в кампанията на bTV, като понякога взима и участие в местата за почистване със служителите на Община Брезник.

Виж също...

Loading...