Спектакълът “Спасителят”, който е насочен към младежите и има педагогическа цел ще гостува на сцената в брезнишкото читалище

На сцената на брезнишкото читалище “Просвещение-1870” ще гостува театрална формация “Улична банда” с постановката “Спасителят”, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът ще се проведе на 21 септември (четвъртък) от 12:30 часа в големия салон на читалището в Брезник. Входът за театралната постановка ще бъде свободен. “Спектакълът “Спасителят” е насочен преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и педагогическа цел. Чрез средствата на театралната игра показваме на зрителя, нелеката история на едно момиче на 18 години, което е станало наркоманка по най-прозаичния начин (да опитам, да не съм различна от другите), схемата, в която е въвлечена от наркопласьора (получава дрога – проституира – получава нова доза и така безкрай) и опитите й да се измъкне от този ад. В представлението разказваме за безкруполността на наркопласьорите – за тях чуждия живот няма стойност, а трагедията на Нели и такива като нея, са само средство за получаване на нови доходи. Вярваме, че историята ще стресне и шокира младата публика, ще й покаже истинските причини за наркоманията и последиците от нея.”, споделят авторите на спектакъла.

В ролите участват: Виктория Янева, Ивайло Захариев, Вера Среброва и Валентин Балабанов. Режисьор и продуцент на театралната постановка е Валентин Балабанов.

Плакат: Спектакъл “Спасителят”

Виж също...

Loading...