Кметството на брезнишкото село Станьовци намери начин как да спре порочната практика да се пълнят контейнери за битови отпадъци със строителни

Кметството на брезнишкото село Станьовци въведе радикални мерки срещу нарушителите на забраната за изхвърляне на строителни отпадъци в съдовете за битова смет, видя човек на Zapadno.com.

На сградата на кметство, както и на контейнерите в селото са разлепени съобщения, които гласят че съдовете за битова смет няма да бъдат изпразвани, ако в тях има строителни отпадъци. “Поради нарушаване забраната за изхвърляне на строителните отпадъци в контейнерите. Отпадъците следва да бъдат изхвърляни в другите контейнери! Ако бъдат хвърляни на други места на нарушителите ще бъдат съставяни актове, и глоби. Контейнера на рид няма да бъде изпразнен същото се отнася и за другите ако в тях се изхвърлят строителни отпадъци.”, гласи съобщението от кметството.

Реално контейнерът на рид (на пътя за село Душинци) не е извозен. С тази мярка ръководството на селото се надява да пресече порочната практика на нарушителите. Освен строителни отпадъци кметският наместник е забранил в съдовете за битова смет да се изхвърлят треви и храсти.

В село Станьовци живеят около 40 жители, като през летния сезон броят им се увеличава с така наречените “виладжии”. Местен жител разказа, че предимно хора от други села изхвърлят строителни отпадъци в контейнерите.

Виж също...

Loading...