След дискусия в парламента стана ясно: Държавата ще настоява за промени срещу двойния стандарт на храни и напитки от Източна и Западна Европа

България ще настоява за промени в европейското законодателство срещу двойния стандарт на храни и напитки в държавите от Източна и Западна Европа. Това стана ясно на дискусия в парламента, на която омбудсманът Мая Манолова, земеделският министър Румен Порожанов и евродедепутати подписаха декларация до всички европейски институции, в която призовават за мерки в защита на потребителите в Европейския съюз, предаде БНТ.

Омбудсманът Мая Манолова, която е инициатор на дискусията, ще подаде и петиция в Европейския парламент, с която да покаже, че българските граждани не приемат двойни стандарти на хранителните продукти и е недопустимо да използват храни не само с по-лошо качество, но и на по-висока цена.

“Трудно бихме могли с наши законодателни мерки и инициативи да наложим регулация в качеството на храните или режим.Очакваме инициативата да прерасне в нормативен ангажимент на ЕК, така че всички производители за Европейския пазар да са наясно, че един продукт трябва да е с едно качество. Дори и различните разновидности от него да са с едно и също качество.”, каза Румен Поражанов – министър на земеделието, храните и горите.

Виж също...

Loading...