Препили с алкохол зевзеци са причината за създаването на хотел в брезнишкото село Душинци

Брезнишкото село Душинци е слабо населено с хора, но това не е попречило на местни шегаджии да “създадат” хотел. Преди 12-13 години се появила табелата на хотел “Душинци”, който всъщност е лишен от удобствата на пет-звездните гиганти в хотелиерския бизнес, но пък предлага топла и естествена слама за спане. Местният жител Ангел е използвал плевнята, която се намира до пътя за трънското село Ерул, споделя пред Zapadno.com помощник кметският наместник Никола Николов.

Преди години, когато в село Душинци живеели повече хора, сред тях имало и такива, които прекалявали с чашката. Препилите били двама-трима и често не успявали да се прибират в къщите си след като местния магазин, където се черпели затварял кепенци. За спане използвали плевнята на Ангел. Негов приятел се пошегувал с него защо не направи плевнята си хотел. Така и станало и на мястото изникнала табелата с надпис: “Хотел Душинци – управител Геле”.

“Имаше два-трима, които пивнат тука – имаше магазин, но сега вече няма затвори се. Закъркаха там и след това влизаха в плевнята та преспат.”, разказа през смях Никола Николов.

Виж също...

Loading...