Оркестър “Средец” загря градуса на настроението на събора в село Гигинци и дори изкара весели скараджии на мегдана – СНИМКИ

Брезнишкото село Гигинци отбеляза традиционният си събор подобаващо – с весела, народна музика, пъстри сергии, вкусна скара и усмихнати жители и гости, предаде репортер на Zapadno.com.

Малко след 16 часа в центъра на селото започнаха да свирят музикантите от оркестър “Средец”-София, в който участва и гигинчанин. Още от снощи започнаха веселбите в Гигинци, когато диджей подгря жители и гости за събора. Семейство весели скараджии пък допринасят за още по-доброто настроение като приготвят вкусни кебапчета, кюфтета, шишчета, пържена цаца, различни салати и напитки. На няколко пъти двамата търговци оставиха скарата без надзор и събраха очите на присъстващите като показаха завидни танцови умения. Колорит създаваше и жител на земенското село Мурено, който има роднини в Гигинци. Той не спираше да танцува и се радваше на живата музика. Пъстри и шарени сергии бяха отрупали мегдана. Хората се спираха най-много на щанда със сувенири, където предмети от гипс събуждаха интереса на клиентите.

Кметството на село Гигинци и местното читалище “Искра-1952 г.” честитиха празника на жителите и гостите, като им пожелаха здраве, щастие и благополучие. Организаторите на събора изразиха благодарност към тези, които се включиха в провеждането на празника. Съборът е подпомогнат от: Община Брезник, фирма “Алдо” ООД с управител Борис Захариев, Александър Александров, Стамен Славчов, Стамен Васков, Димитър Саздов, Мара Стоянова, Александър Димитров, Александър Асенов, Пепи Асенов и сурвакарската група на село Гигинци. Специални музикални поздрави бяха отправени за тях.

Разгледайте снимки от събора в село Гигинци, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...