Разчистиха нерегламентираното сметище край оброка на село Кошарево, където недобросъвестни хора продължават да изхвърлят отпадъци

Преди дни е бил разчистен боклукът на нерегламентираното сметище в землището на брезнишкото село Кошарево, предаде репортер на Zapadno.com.

Почистването е извършено в района на оброка на селото, където от години недобросъвестни хора изхвърлят всякакъв вид отпадъци. От Община Брезник са съдействали за разчистването, което не е прецедент и се извършва периодично, каза кметът на Кошарево Ана Гигова. В района е поставена и табела с надпис: “ЗАБРАНЕНО ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА БОКЛУК!”.

Кметството на селото се бори и с изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за битови. На всеки контейнер е разлепена забрана за изхвърляне на строителни отпадъци в съдовете за битова смет.

Кметството на съседното село Станьовци е намерило начин да пресече порочната практика да се изхвърлят строителни отпадъци в контейнерите. Сметосъбиращата кола не извозва контейнерите пълни със строителни отпадъци, за което е уведомено чрез разлепени по селото съобщения.

Виж също...

Loading...