В сряда официално ще бъдат открити строително-ремонтните дейности по изграждането на бъдещия Музей на маската в село Кошарево

В сряда от 13 часа ще бъде даден официалният старт на строително-ремонтните дейности по проект трансгранично сътрудничество на „турската къща” в село Кошарево, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Както първо Zapadno.com информира още в началото на месец септември започна подготовката на строително-ремонтните дейности на бъдещия Музей на маската в Кошарево. Работници изрязаха храстите и високите треви в двора и около “турската къща”.

Старата турска къща, която е паметник на културата ще бъде възстановена изцяло. Още през 70-те години на 20-ти век по нея са правени консервационно-реставрационни работи от Министерство на културата.

Наскоро стана ясно, че Музеят на маската ще предлага иновативна услуга на своите посетители – сглобяване на сурвакарска маска с телефон чрез мобилно приложение. Прочетете още по темата: Музеят на маската в село Кошарево ще предлага иновативна атракция – сглобяване на сурвакарска маска с телефон чрез мобилно приложение

Виж също...

Loading...