В трънското село Ерул здравните инспектори регистрираха случай на ентероколит , а в брезнишкото село Велковци – случай на заболяването туберкулоза

Случаи на заболяванията ентероколит и туберкулоза са регистрирани от РЗИ-Перник в Трънско и Брезнишко през изминалата седмица, научи Zapadno.com.

Един случай на заболяването ентероколит е регистриран в трънското село Ерул. В периода 18 – 24 септември са регистрирани още 2 случая на заболяването – един в град Перник и един в град Радомир. По категория случаите са класифицирани като вероятни, допълват от Регионална здравна инспекция-Перник.

В брезнишкото село Велковци е бил регистриран случай на заболяването туберкулоза. Заболяването е от групата на капковите инфекции. Още два случая на туберкулоза са регистрирани през изминалата седмица – един в град Перник и един в град Радомир. По категория случаите са класифицирани като 2 вероятни и 1 потвърден.

От Инспекцията допълват, че в периода 18 – 24 септември на територията на област Перник са регистрирани 24 случаи на остри респираторни заболявания. Заболеваемостта е била 32.08 %, при средна за страната 33.35 %. През изминалата седмица инспекторите на РЗИ са извършили 111 проверки, от които 46 са били относно спазване забраната за тютюнопушене.

По отношение на водата в трънското село Бохова е въведено режимно водоснабдяване. „Водоснабдяване и канализация” ООД – Перник продължава да осигурява цистерна с питейна вода, отговаряща на Наредба №9/16.03.2001 г. за трънското село Забел.

Виж също...

Loading...