Управителят на ВиК-Перник обясни на заседание на Общински съвет-Брезник защо цената на водата се увеличава

Няколко часа е продължила днешната редовна сесия на Общински съвет-Брезник. В малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” са се провели разгорещени дебати свързани с увеличението на цената на водата. Заседанието, което е започнало в 10:30 часа е било съставено от по-малко от 10 точки в дневния ред, но е приключило минути след 13 часа, научи Zapadno.com.

Лично управителят на ВиК-Перник инженер Иван Витанов е пристигнал на сесията, за да разясни защо от 1 септември тази година цената на водата беше увеличена в редица населени места в община Брезник, както и в останалите общини в област Перник. На дебата е присъствал и началника на ВиК-Брезник, както и кметове и кметски наместници на населени места в Брезнишко.

Дневният ред на заседанието е бил съставен от 10 точки, като трета точка от него, която се отнасяше за учредяване на безвъзмездно право на ползване на местно поделение “Евангелска петдесятна църква Брезник-2” върху имот частна общинска собственост е отпаднала. Общинският съвет е отправил питане към инженер Иван Витанов защо драстично се увеличава цената на водата. Към него е бил зададен и въпрос защо ВиК-Перник не се издължава към брезнишкото водоснабдяване. Това каза специално за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова. “Тепърва предстои главните счетоводители на ВиК-Перник и ВиК-Брезник да си направят точна справка, защото казват две различни неща.”, добави Виолета Младенова.

Кметските наместници на населени места от община Брезник също са реагирали с участие в дебата като са поставили въпроса със спирането и пускането на водата, когато има режим, за което пък пернишкото водоснабдително дружество не ги обезпечава.

Още в средата на месец септември първо Zapadno.com информира за предстоящо увеличение на цената на водата от 1 септември. Тогава на заседание на Общински съвет-Брезник кметът на брезнишките села Долна Секирна и Горна Секирна Богомил Савов зададе въпроса защо от 1 септември цената за кубик питейна вода скача на 1 лев и 50 стотинки. Той добави, че в различните населени места различно ще бъде увеличението, като в неговите две села то е двойно. Припомнете си: Кметът Б. Савов: От 1 септември цената за кубик вода в Брезнишко става 1,50 лв., защо? ВиК: Увеличение ще има! – ВИДЕО

Снимка: Архив

Виж също...

Loading...