Големият салон на брезнишкото читалище “Просвещение-1870” отваря завесата за постановката “Г-н Ганьо Балкански” по Алеко Константинов

Театралната постановка “Г-н Ганьо Балкански” е любима на поколения българи и темата и е актуална още от времето на създателя на неповторимия типаж Бай Ганьо – Алеко Константинов. Постановката ще оживее на сцената на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник на 13 октомври (петък) от 19 часа, научи Zapadno.com.

“Пиесата е написана от Георги Данаилов специално за 60-ата годишнина на баща ми. Премиерата бе на 13 януари, навръх рождения му ден. Аз играех Данко Хаирсъзина (тогава), това ми беше първата постановка в Сатиричния театър. Сега обаче получавам главната роля! Тоест ролята, написана някога специално за баща ми. Бързам да кажа: не мога да бъда Георги Калоянчев. И не искам. Той си е той, аз съм си аз. Публиката не бива да ме сравнява с баща ми. Новото представление е коренно различно от старото”, думи на Ивайло Калоянчев, който играе знаменитата роля на баща си в представлението на Общинския драматичен театър “Невена Коканова” – град Дупница. В спектакъла участват артисти от Държавен сатиричен театър “Алеко Константинов”. Постановката “Г-н Ганьо Балкански” е гастролирала в Сърбия, Македония, Кипър, Гърция, САЩ, Канада, Англия, Белгия, Австрия и Германия.

В ролите участват: Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Светослав Пеев, Ивайло Захариев, Георги Бояджиев, Василка Сумова, Снежана Малковска и Виктория Георгиева. Режисьор на постановката е Никола Пеков. Георги Славков е художник, а Юри Ступел е композитор.

Виж също...

Loading...