Ученици от брезнишката гимназия образуваха цветовете на българското знаме по време на Европейския ден на спорта в училище

Брезнишката гимназия “Васил Левски” отбеляза Европейския ден на спорта в училище, научи Zapadno.com.

В отбелязването на спортния ден са се включили ученици от средното училище в град Брезник, които са показали спортен дух в различни дисциплини. През деня децата и младежите са спортували на различни места – новото футболно игрище с изкуствен терен, физкултурният салон, училищният двор, салонът за волейбол и баскетбол и дори стадион “Чорни”. Някои от по-малките ученици са били облечени с бели, зелени и червени тениски, с които са били образували багрите на българското знаме.

“В СУ “Васил Левски” отбелязваме 29 септември – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ  Емилия Малинова, Светлана Михайлова и Цветана Крумова – Браво!!! Страхотни сте деца”, съобщиха от училището на Фейсбук страницата на образователната институция.

Европейският ден на спорта в училище е вдъхновен от Унгарския ден на спорта в училище. Тази година той се отбелязва на 29-ти септември. Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. В България инициативата се координира от сдружение „BG Бъди активен“.

През 2016 година в събитието са взели участие повече от 320 училища от над 180 населени места. Заедно са спортували и са се забавлявали над 55 000 деца и младежи, като близо 6000 родители и учители също се са раздвижили с тях. Това постави България на призовото второ място в Европа от всички участващи 19 държави.

Снимки: СУ “Васил Левски” – Брезник

Виж също...

Loading...