Жители на брезнишкото село Горна Секирна създадоха свои пенсионерски клуб, а Общински съвет-Брезник безвъзмездно предостави помещение за сбирки

Брезнишкото село Горна Секирна може да се похвали със собствен пенсионерски клуб, който е основан като филиал на пенсионерски клуб “Белите брези”-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди няколко месеца Общински съвет-Брезник гласува за безвъзмездно предоставяне на помещение в Горна Секирна за ползване на нуждите на клуба. “Инициативата беше от самите хора в селото. Помещението, което се предостави стоеше затворено, а хората бяха решили, че трябва да имат място, където да се събират. Те учредиха клуб, който е като клон на брезнишкия пенсионерски клуб “Белите брези”. Договорът за помещението не е отделен. Той се подписва от клуба в Брезник и Общината, но помещението ще се използва хората в Горна Секирна.”, поясни секретарят на Община Брезник Иван Борисов. Той добави, че от местните жители в селото зависи кога трябва да отвори врати клубът, тъй като процедурата в администрацията е приключена.

Виж също...

Loading...