С две отстреляни свине ловната дружинка на Брезник започна сезона на груповия лов на дива свиня, който беше белязан с трофеи и от ловците на Слаковци и Станьовци

Няколко ловни дружинки в община Брезник откриха сезона на груповия лов на дива свиня с трофеи. Това съобщи за Zapadno.com специалистът по лова към ловно-рибарско дружество “Сокол” Маргарита Сергиева.

Ловният сезон официално беше открит вчера в цялата страна. Авджиите от ловната дружинка на Брезник са сред първите, които са отстреляли дивеч. Под точният мерник на брезнишките ловци са паднали две прасета. Трофеите са прецедент за дружинката, която през последните 5 години не е имала успех при лова.

Ловна дружинка Ноевци – група Слаковци и ловна дружинка Станьовци – група Станьовци също са успели да отстрелят трофеи. Това са данните към момента, които са пристигнали в брезнишкото ловно-рибарско дружество “Сокол”.

В Брезнишко реално по документи се водят над 800 ловци, но броят им варира, тъй като има починали или отказали се членове на ловните дружинки. Общо 11 са дружинките в общината, като 10 от тях са на територията на Държавно горско стопанство-Брезник, а една е към Държавно горско стопанство-Радомир.

През следващите почивни дни ловците отново ще извадят пушките, за да опитат късмета си. Zapadno.com пожелава наслука на всички!

Виж също...

Loading...