Със спектакъл училищата в община Брезник ще отбележат Международния ден на учителя в големия салон на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”

В общоградско тържество се очаква да се превърне честването на Международния ден на учителя, който ще бъде отбелязан на 5 октомври в град Брезник. В празникът ще вземат участие ученици и учители от двете училища на територията на община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Международният ден на учителя ще бъде отбелязан за трета поредна година в Брезник. Тазгодишният спектакъл е под надслов “На учителя с любов” и ще се проведе в народно читалище “Просвещение-1870”. Празничната програма ще бъде представена от двете общински училища – средно училище “Васил Левски” – град Брезник и основно училище “Христо Смирненски” – село Ноевци. Спектакълът ще бъде представен чрез рецитал, драматизации и музикална програма.

“Преди 3 години поставихме началото и така се утвърждава като част от ритуализацията на училищния ни живот и въобще като събитие в града. Според мен датата, професията заслужават някакъв жест и след това по същия начин ще имаме общинско мероприятие за 1 ноември – Деня на будителите.”, каза директорът на средно училище “Васил Левски” Емилия Вълова.

Събитието ще се проведе на 5 октомври (четвъртък) от 17:30 часа в големия салон на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”. Входът за спектакъла ще бъде свободен.

Снимка: НЧ “Просвещение-1870” – архив

Виж също...

Loading...