Читател: Водопроводът и инфраструктурата в Кошарево са в плачевно състояние, Кметът на селото: Работя по разрешаване на проблемите

 Темата със състоянието на водопровода и инфраструктурата в брезнишкото село Кошарево беше засегната от читател на Zapadno.com.

Читателят Ирина Димитрова се е опитала да намери разрешение на проблемите с водопровода и инфраструктурата, но опитите и се оказали безуспешни. Ето какво пише тя: “Здравейте!Много се зарадвах от последната ви новина за с.Кошарево!…Но не мислите ли ,че 250000 евро е огромна сума! В селото водопровода е в плачевно състояние,инфраструктурата също.И никой от години не прави нищо..Надявам се от вашия сайт да направите нещо….или поне да попитате. Благодаря! Моята лична борба като обикновен човек се провали в тази наша прекрасна действителност..”, писа до Zapadno.com Ирина Димитрова.

Зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров сподели, че ежегодно кметовете и кметските наместници на селата подават програми, с които администрацията се съобразява. “Всяка година кметовете и кметските наместници по селата подават програми, така че ние се съобразяваме с това, което те подадат.”, каза зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

Кметът на Кошарево Ана Гигова каза, че довеждащият водопровод към селото изцяло е подменен. Вътрешната водопроводна мрежа на населеното място не е подменяна. Тя увери, че ще работи с Община Брезник за разрешаването на проблемите. „Аз ще го дам като предложение, но не знам дали ще се получи, защото вероятно е свързано с доста големи разходи и най-вероятно е отговорност на ВиК-то. Все пак това е техен водопровод.”, каза Ана Гигова. По отношение на състоянието на инфраструктурата кметът каза, че може да поиска от Общината чакълиране на улиците. През годините няколко дълги улици в селото са били застлани с чакъл. Асфалтирането на улици е скъпо, а Община Брезник е малка и не разполага с достатъчно финансови средства за всички улици в селата, смята кметът Ана Гигова.

Виж също...

Loading...