Областният управител в град Трън: Общината е реализирала 15 проекта с европейско финансиране на обща стойност 6 918 822 лева, а още 8 са в процес на изпълнение

Ключовите послания и цели на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година бяха представени в град Трън, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.
Информационната среща е организирана от областния управител Ирена Соколова. Тя е първата от поредица събития във връзка с отговорностите и за координация и изпълнение на дейностите от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 година. Губернаторът запозна присъстващите с европейските институции, личностите, които ги ръководят, както и ключовите послания в програмата на ротационното председателство на България в Съвета на Европейския съюз. Тя представи и презентация по повод 10 годишнината от членството ни в Европейския съюз, онагледявайки постигнатото през този период за страната и по-конкретно за община Трън. Общината е реализирала 15 проекта с европейско финансиране на обща стойност 6 918 822,09 лева, а още 8 проекта за 12 558 935,12 лева са в процес на изпълнение.
“През 2017 година отбелязваме юбилейни 10 години от присъединяването ни към голямото семейство на Европейския съюз. Налице са положителни резултати и просперитет за нашата област и цялата страна. Дойде времето, когато над 500 милиона души, живеещи в страните членки ще фокусират погледите си върху България. Председателството на Съвета на Европейския съюз е отговорна задача. Като председател трябва да бъдем честен посредник между всички държави и да целим постигането на консенсус. Това е и едно от основните послания на България. През тези шест месеца на 2018 година имаме идеална възможност за мащабно промотиране на традициите и богатствата на Родината ни”, заяви Ирена Соколова.
Срещата се проведе в рамките на два модула – информационен и културно-творчески.
Във втората част домакини от пограничния град показаха завидни кулинарни умения подреждайки изложба от традиционни за трънския край ястия.

Виж също...

Loading...