50-годишният главен водопровод на улица “Андрей Михайлов” в Брезник отново аварира и е възможно по-късно част от града да остане без вода

Нова авария се появи на главния водопровод на улица “Андрей Михайлов” в град Брезник. От ранното утро екип на ВиК-Брезник е на място и работи по отстраняването на аварията, предаде репортер на Zapadno.com.

Служителите на брезнишкото ВиК все още търсят мястото на теча, който е предизвикан вследствие на корозиралия тръбопровод. Тръбата е на около 50 години и вече няколко пъти през тази година се пука на различни места в същия район, където е днешната авария. Проблемът може да бъде решен с подмяна на тръбопровода, но за това са нужни много инвестиции, категорични са от ВиК-Брезник.

Има вероятност, когато бъде открит течът част от град Брезник да остане без вода до отстраняване на повредата. Без вода може да останат къщите, офисите и бензиностанцията в района на бившето военно поделение. Движението на автомобили посока Перник се пренасочва в насрещното в района на аварията.

Виж също...

Loading...