Брезнишкото читалище “Просвещение-1870” предлага богата палитра от състави, школи и групи за творчески сезон 2017/2018 година

С 9 форми на художествената самодейност стартира новият творчески сезон в народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Желаещите да се докоснат до тръпката на самодейността могат да избират между два състава, две школи или пет групи. Багрите на фолклора могат да бъдат изучени в танцовия състава за народни танци с ръководител Милена Иванова. Съставът е разделен на три детски възрастови групи и група за релакс (за възрастни).

Актьорското майсторство е достъпно за всеки, който желае да стане част от самодейния театрален състав с художествен ръководител Магделена Георгиева. Тя ръководи и групата за художествено слово, която е за тези, които намират лирика във всяка дума. Възможност от научаване на цели три езика предлага школата по английски, немски и руски с ръководител Таня Атанасова.

По-нежните грации могат да покажат изяществото на танца чрез школата по класически балет с художествен ръководител Аделина Миронова. До динамиката и тръпката на дансинга и извън него пък може да стане част всеки, който се запише в групата по латино и модерни танци с художествен ръководител Лидия Янкова. По-горещи танцови движения пък се изучават при художествения ръководител Адриана Иванова в групата по зумба танци.

Всяко дете може да намери своето амплоа в детската певческа група или детската група за словесен фолклор, които са с художествен ръководител Милена Цветанова.

От читалището отбелязват, че при проявен интерес записвания могат да се правят и за музикални школи по инструменти – пиано, китара, цигулка и духови инструменти.

Виж също...

Loading...