Председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова отправи поздравителен адрес към учителите по повод Международния ден на учителя

Председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова отправи поздравителен адрес, който е и от името на колегите и от местния мини парламент, към учителите по повод Международния ден на учителя.

По инициатива на ЮНЕСКО от 1994 година Международният ден на учителя се чества на 5 октомври. Към настоящия момент тази дата се приема от над 100 държави. Денят на учителите влиза  в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО . Идеята за това идва от състоялата се през 1966 година в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът “Препоръки, касаещи статуса на учителя”.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БРЕЗНИК

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД 5 октомври – Международният ден на учителя. УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

За мен е удоволствие от името на Общински съвет Брезник и лично от мен да приемете най-сърдечни поздрави по повод 5 октомври – Вашият празник, Международният ден на учителя. Искам да изразя почитта си към всички Вас, които с професионализъм и възрожденски плам, изграждате и съхранявате за поколенията най-стойностното – образованието, науката, духовността! Българският Учител винаги е бил и ще бъде нашият духовен обединител, онзи животворен извор на светлина и родолюбие, от който черпим мъдрост, знания и сила за изпитанията на динамичното ни време. Желая на всички Вас здраве, дълголетие, любов и признание от ученици и родители като към съвременни будители и най – вдъхновени пазители на онова наследство, което съхраняваме като история и традиция.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

Виолета Младенова

Председател на Общински съвет – Брезник

Виж също...

Loading...