Ученици от училищата в община Брезник подариха спектакъл на своите преподаватели по повод Международния ден на учителя – ВИДЕО

Спектакъл под надслов “На учителя с любов” запълни местата в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Програмата беше подготвена от ученици и учители от двете училища на територията на община Брезник и беше по повод 5 октомври – Международния ден на учителя, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът беше представен предимно от ученици от 7, 8 и 10 клас, както и няколко ученика от по-малките класове. “Събитието се провежда за трета година. В спектакъла има драматизации, музикална програма, рецитали, презентации и други. Надявам се, че ще ви хареса. Подготвяме се от началото на учебната година и нямахме много време за подготовка, но децата са много старателни и всеотдайни и работят много добре с нас.”, каза преподавателят от средно училище “Васил Левски” Ася Иванова. Празничната програма беше представена от средно училище „Васил Левски“ – град Брезник и основно училище „Христо Смирненски“ – село Ноевци. Чрез интересен начин – с видео интервюта бяха представени няколко учители от Брезнишко.

Официални гости на събитието бяха председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, старши експертът в отдел “Образование и култура” към Община Брезник Наталия Първанова, председателят на училищното настоятелство на СУ “Васил Левски” Бистра Кръстева, директорът на Общински исторически музей-Брезник Аниела Асенова и други. За учителите на средно училище “Васил Левски” и основно училище “Христо Смирненски” са били изпратени цветя от кмета на Община Брезник Васил Узунов.

Снимки: Ваня Иванова

Вижте как се проведе спектакълът във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...