Край на високата скорост в трънското село Филиповци с два “легнали полицая”, повдигната пешеходна пътека и няколко пътни знака

Два “легнали полицая” и една повдигната пешеходна пътека ще ограничават скоростта на движение на автомобили по главния път в трънското село Филиповци. Фирмата, която е изпълнител на проекта е поставила няколко пътни знака, които да оказват, в района на ограничителите трябва да се намалява скоростта до 30 километра в час, предаде репортер на Zapadno.com.

Асфалтът в района на селото е изрязан на три места и до дни се очаква фирмата да постави два “легнали полицая” и една повдигната пешеходна пътека. Изкуствените неравности ще са разположени на входа и изхода на селото, а повдигнатата пешеходна пътека ще бъде в центъра на Филиповци, срещу кметството. Работници все още не са изградили пътните ограничения, тъй като машината им се е развалила.

Инициативата за поставянето на “легналите полицаи” и повдигнатата пешеходна пътека е благодарение на подписка на местните жители и кметът на селото. “Проектът е направен, запознах се с него. Коментирахме заедно с техниците от Пътното къде точно ще бъдат местата. Оплакване има от много места, че се кара много бързо, особено от тежкотоварните автомобили. Взеха се мерки в крайна сметка, но всичко е до съзнанието на шофьорите най-вече. Мисля, че ще има някакъв ефект и важното е, че работата си е както си трябва – законно с проект.”, каза кметът на Филиповци Самуил Стоилов.

Виж също...

Loading...