Министърът на финансите: Над 700 милиона лева повече разходи за персонал във всички сектори ще има в следващия бюджет

Над 700 милиона лева повече разходи за персонал ще има в следващия бюджет, които правителството ще предложи, и то във всички сектори. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от БНТ.

Той каза, че следващият български бюджет ще бъде с по-малък дефицит от този, който беше планиран. В него залагаме всички тези политики, за които преди шест месеца претендирахме за изпълнителната власт, посочи финансовият министър.

Увеличението на учителските заплати е факт и ще продължи и през следващата година, каза Горанов. Обещали сме на Северна България магистрала “Хемус” и до пролетта на 2018 година тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен-Ловеч, заяви финансовият министър. Той каза, че другите теми са за социалната политика, за подобряване на работата на институциите и за премахването на излишната бюрократщина. “Всичко това, безспорно дразни и притеснява нашите опоненти, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на успешните ни политики”, коментира Горанов. Той отбеляза, че потреблението и доходите в реалния сектор растат и това се оценява от обществото.

Виж също...

Loading...