С храмов празник беше отбелязано обновлението на Ерулския манастир “Света Троица”, за което са помогнали хора живеещи в района на Светата обител

Храмов празник се е състоял в събота на манастир “Света Троица” край трънското село Ерул, научи Zapadno.com.

Със Света литургия и курбан е направено освещаване на обновлението на сградата на манастира, по която досега са правени само частични ремонти. Местни хора, които живеят в района на манастира са помогнали за неговото обновление. Изцяло е подменен покривът на сградата, стените са заздравени с железобетонни пояси и са измазани наново, сменени са и керемидите.

Духовните лица на освещаването са били Негово високопреподобие архимандрит Василий – протосингел на Софийска епархия, архимандрит Никанор – игумен на Църногорския манастир, отец Константин, отец Михаил и монаси. Сред официалните гости са били областният управител на Перник Ирена Соколова, зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров, кметът на селата Долна Секирна и Горна Секирна Богомил Савов, кметските наместници на селата Станьовци и Ерул, отговорникът на църквата в село Кошарево и жители от близките села.

Снимки: Богомил Савов

Виж също...

Loading...