През последните 11 години над 50 домашни кучета са регистрирани в Община Брезник, от които най-много са в селата Садовик и Бабица

Общо 58 са регистрираните домашни кучета в Община Брезник от края на месец ноември 2006 година до лятото на 2017 година. Това сочи справка в Регистъра на домашни кучета към общинската администрация, научи Zapadno.com.

Най-много са регистрираните кучета в град Брезник, а на територията на брезнишките села са регистрирани 15 домашни кучета. От общия брой домашни кучета е посочено, че 6 от тях са ловни. За три от кучетата стопани са уведомили Община Брезник, че са починали, а други три са продадени. Броят на регистрираните домашни кучета в Брезнишко може да варира, тъй като има вероятност и други животни да са починали или продадени, но собствениците им да не са уведомили общинската администрация за това. През 2017 година стопани са регистрирали 10 кучета в Община Брезник.

Регистрираните домашни кучета има в брезнишките села Садовик, Ноевци, Билинци, Ребро, Гърло, Бабица, Видрица и Конска, като за едно е посочено, че временно живее и в град София. Най-много регистрирани домашни кучета има в селата Садовик и Бабица – по 3 в населено място.

От днес в град Брезник започва провеждането на безплатна кастрационна кампания на бездомни и домашни кучета и котки. Кампанията се организира от Verein RespekTiere Austria и Община Брезник. Прочетете още по темата: Безплатна кастрационна кампания на бездомни и домашни кучета и котки ще се проведе през следващата седмица в град Брезник

Виж също...