В навечерието на празника на Света преподобна Параскева-Петка в брезнишкия храм “Света Петка” беше отслужено всенощно бдение

Всенощно бдение беше отслужено в енорийски храм “Света Петка” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Всенощното бдение, което започна в 20:30 часа беше отслужено от енорийския свещеник в Брезник отец Михаил Станкович, на клира пяха архимандрит Никанор от Църногорския манастир, втория енорийски свещеник в Брезник отец Константин Стойчев и протопсалта Станислав Николов от Пловдив. Бдението включва съединяване на вечерната с утринната служба и по най-тържествен начин бяха изпети песни във възхвала подвизите на Света Петка. Към нея бяха отправени моления за душевното спасение, здравето и благополучието на всички, които бяха в храма и всички жители на Брезник, чийто патрон е Света Петка. Това сподели отец Никанор след края на всенощното бдение.

Утре (14 октомври) от 8:30 часа в църква „Света Петка“ ще бъде отслужена Света литургия. В 10:30 часа ще бъде направен празничен водосвет, а от 11:00 часа ще започне да се раздава курбан за здраве и благоденствие.

Събитието е част от дните посветени на духовния празник на град Брезник – Петковден. Очаквайте на страниците на Zapadno.com информация и за други мероприятия свързани с духовния празник на Брезник.

Виж също...

Loading...