Секретарят на Община Брезник: Работим по въпроса с подобряване на обслужването и промяна на работното време на общинската аптека

Общинската администрация на Брезник ще се обърне към Общинския съвет, за да се предприемат мерки с работното време и обслужването на общинската аптека в града. Това каза в ефира на радио “Благоевград” секретарят на Община Брезник Иван Борисов.

Аптеката е общинско предприятие и неговата дейност и отчетността се извършва пред Общински съвет, Общината директно не влияе. Това каза секретарят на Община Брезник Иван Борисов и допълни, че преди в града е имало три аптеки, а сега са две като едната е общинска.

“За съжаление, както се казва и те са на собствена издръжка. Икономическият интерес показва заплатите, разходите – има управител, който се грижи по този въпрос. По отношение на обслужването не е добре, тъй като в съботни и неделни дни наистина е проблем за хората. Близостта до Перник понякога решава проблемите на хората, тъй като има денонощни аптеки, но не би следвало да е така. Ще се обърнем към Общинския съвет да се опита да повлияе върху ръководството на аптеката да решим и този въпрос.”, каза още Иван Борисов.

Виж също...

Loading...