Учениците от Брезник ще обикалят България с безплатни екскурзии, осигурени от мината в града

От началото на тази учебна година в средно училище “Васил Левски” в град Брезник стартира инициативата “Училище на колела”. Чрез нея учениците на гимназията ще пътуват до различни исторически забележителности и паметници на културата в България и ще научават интересни подробности за тях, предаде репортер на Zapadno.com.

“Училище на колела” ще обхване всички класове и класните им ръководители. Идеята е първата подобна екскурзия да започне от град Карлово – родното място на Васил Левски, който ще бъде посетен от първокласници. По време на пътуването учителите ще разказват на учениците за фактите свързани с местата, които ще посетят. “Други ученици ще ходят в Копривщица, Оборище, Белоградчик, Велико Търново, Пловдив – местата, където е кипяла освободителната ни война и българщината. Големите ученици ще ходят в планината. Някои от учениците нямат възможност да посещават такива места. Това ще бъде една вълнуваща емоция и все пак запомняща се все пак всички обичат да ходят на екскурзия. Тази инициатива е благодарение на спонсорство на фирма “Трейс Рисорсиз”, която работи на територията на общината.”, каза директорът на гимназията Емилия Вълова. От родителите на учениците тя е разбрала, че инициативата се приема добре.

Досега не е била организирана, нито се е случвала подобна инициатива в брезнишкото средно училище. Екскурзиите ще се организират по определени маршрути в съботните дни.

Виж също...

Loading...