Актьорът Ивайло Калоянчев: Брезнишката публика е много приятна и с чувство за хумор, която хваща тънкия момент в спектакъла – ВИДЕО

Снощи на сцената на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник беше представен спектакълът “Господин Ганьо Балкански” по Алеко Константинов. Стотици брезничани и гости на града изпълниха големия салон на читалището, за да се забавляват с родния образ на Бай Ганьо и комичните ситуации, в които изпада, предаде репортер на Zapadno.com.

Главната роля на господин Ганьо Балкански беше изиграна от синът на Георги Калоянчев – Ивайло Калоянчев. Спектакълът пък беше представен от Общински драматичен театър „Невена Коканова – град Дупница“.  В постановката участваха: Ивайло Калоянчев, Славчо Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Илчев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и Люба Пашова.

Постановката е обиколила много страни “Господин Ганьо Балкански” и се играе от години. Снощи тя беше изнесена за 109-ти път в историята и. Зрителите пък бяха сюрпризирани като на няколко места в актьорската игра бяха вкарани “хотел Бърдото” и длъжност в общинската администрация на Брезник. В края на спектакъла актьорите благодариха за поканата за участие на кмета на Община Брезник Васил Узунов и зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска и отправиха сърдечни пожелания към брезничани за духовния празник на града – Петковден. От своя страна градоначалникът подари кошница с цветя на актьорския състав.

Актьорът Ивайло Калоянчев сподели своите чувства от това да играе главната роля в постановката. Той даде и положителна оценка на публиката в Брезник, която за втори път го посреща на сцената на местното читалище. “Няма лоша публика и добра публика. Публиката е еднаква, а ние сме виновни ако нещо не се получава. Бренишката публика е една много приятна, публика с чувство за хумор, която хваща тънкия момент в спектакъла.”, каза Ивайло Калоянчев пред Zapadno.com.

Вижте какво още каза актьорът във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...