Вижте как новият кмет на Община Трън Цв. Цветкова беше посрещната с аплодисменти, снимки за спомен и отрупани маси с хапки, след като положи клетва и встъпи в длъжност – ВИДЕО + СНИМКИ

Встъпването в длъжност на новия кмет на Община Трън Цветислава Цветкова се превърна в празник за десетки трънчани и гости на града. Новият кмет положи клетва и встъпи в длъжност на извънредно тържествено заседание на Общински съвет-Трън, което се проведе в една от залите на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Още преди началото на сесията стана ясно, че залата е тясна за дошлите гости – представители на местни институции, общественици и граждани, предаде репортер на Zapadno.com.

Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Перник доктор Вяра Церовска и зам. кметът на Община Перник Денислав Захариев, както и зам. областният управител на Перник Васил Павлов. В 11:00 часа председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев откри заседанието. Той даде думата на председателя на Общинска избирателна комисия-Трън Тодор Исаев, който прочете решението на Комисия, с което Цветислава Цветкова е избрана за кмет. Новият кмет на Община Трън положи клетва и отправи обръщение към присъстващите в залата.

Зам. областният управител на Перник Васил Павлов поздрави Цветислава Цветкова за встъпването и отправи пожелания към нея. След него думата беше дадена на доктор Вяра Церовска, която също отправи поздравления.

Вижте как новият кмет встъпи официално в длъжност от видеото на Zapadno.com:

Почти всички в залата минаха покрай кметът на Община Трън, за да отправят личните си пожелания, а някои от тях дори си направиха снимка за спомен. Тържествените случки не приключиха дотук. Пред сградата на общинската администрация Цветислава Цветкова беше посрещната с бурни аплодисменти от събрали се представители на местни институции, общински служители и граждани. На входа девойка пременена в народна носия посрещна кметът с питка и мед. Досегашният ВриД кмет на Община Трън адвокат Роза Златанова подари букет с цветя и отправи пожелание към Цветкова. На стълбите кметът беше посрещнат от още служители в общинската администрация. Във фоайето пък беше подредена маса с различни хапки и вино.

Градоначалникът беше изненадан в кабинета си от отрупана с хапки и торта с герба на Община Трън и послание. Там кметът на Община Перник доктор Вяра Церовска и зам. кметът на Община Перник Денислав Захариев си направиха снимка за спомен с новия им колега.

Отец Константин направи водосвет във фоайето и поръси присъстващите със светена вода за здраве и благоденствие.

Разгледайте снимки от полагането на клетва и встъпването в длъжност на новия кмет на Община Трън:

Виж също...

Loading...