Талантите от вокална група “Песенна дъга” към брезнишкото училище “Васил Левски” ще изгреят на сцената на международния фестивал “Малашево пее и танцува”

За първи път вокална група “Песенна дъга” към средно училище “Васил Левски” – град Брезник ще вземе участие в XIV-тия международен фолклорен фестивал “Малашево пее и танцува” в село Микрево, община Струмяни. Това каза пред репортер на Zapadno.com ръководителят на вокалната група Николинка Байкова-Димитрова.

Талантливите певици от “Песенна дъга” ще изпълнят шопски припевки от Граовския край. Във фестивала ще вземат участие всички 8 момичета, които формират вокалната група. Участието на групата на сцената на “Малашево пее и танцува” ще бъде в събота (21 октомври).

През всичките години – от основаването си до днес „Малешево пее и танцува” съхранява и популяризира фолклорното богатство не само на Малешевието и България, но и на Балканите, Европа и света. Създаден с цел да опазва традиционната култура и образците на фолклора на балканските народи, фестивалът с всяка година разширява своите граници и приема все повече и повече посланици на фолклора от различни точки на планетата. Фестивалът „Малешево пее и танцува” има конкурсен характер и се организира за първи път през 2004 година. Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе на 20, 21 и 22 октомври в село Микрево. Огромният подарък за всички гости преди кулминацията с връчването на наградите ще бъде спектакълът “Осмото чудо” на Национален фолклорен ансамбъл “Българе”, който започва в неделя (22 октомври) от 18:30 часа след приключване на конкурсната програма, съобщават от пресцентъра на Община Струмяни.

Виж също...

Loading...