България и Унгария ще работят заедно срещу прекратяване на двойния стандарт при храните на източно и западноевропейските пазари

България и Унгария ще си сътрудничат за прекратяване на двойния стандарт при предлагането на храни на източно и западноевропейските пазари. Актуалната тема беше обсъдена на среща между министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и унгарският му колега доктор Шандор Фазекаш, който е на посещение у нас. Двете страни ще си обменят факти и доказателства за наличие на храни с различно качество, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Тази вредна за потребителите практика трябва да бъде прекратена, заяви унгарският земеделски министър доктор Шандор Фазекаш.  Той сподели впечатленията си, че след започналите проверки за двоен стандарт мултинационалните компании са започнали да продават по-добри храни. Министър Порожанов запозна колегата си с проучванията на българския пазар и заяви, че решението е единно европейско законодателство, което да забрани под една и съща марка да се продават храни с различни съставки.

Българският и унгарски министър обсъдиха още сътрудничество в горите и земеползването. Засегната беше и темата за бъдещата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз след 2020 година и нуждата от опростяването и.

Виж също...

Loading...