Два храма организират поклонническо пътуване от Брезник до Сърбия по време, на което ще бъдат посетени 6 манастира и 2 църкви

Храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник заедно с енорийски център “Свети Горазд” при храм “Свети Седмочисленици” в град София организират поклонническо пътуване в края на месец октомври. Това съобщи за читателите на Zapadno.com отец Михаил Станкович.

Поклонническото пътуване ще бъде до съседна Сърбия и ще се проведе в периода 31 октомври – 1 ноември. Тръгването ще бъде на 31 октомври (вторник) от 5 часа сутринта от централния площад в град Брезник. След тръгването от Брезник маршрутът ще включи София, откъдето ще се вземат останалите хора, които ще се включат в поклонническото пътуване. Те ще бъдат взети от стадион “Васил Левски” в 6 часа.

“Плануваме да посетим манастирите: Раваница, Манасия, отиваме в Белград, където ще посетим храм-паметник “Свети Сава” и църквата “Света Петка” на Калемегдан, където са били и мощите на Света Петка и където има чудотворно аязмо. Връщаме се назад в манастира край Джунис (до Алексинац), където ще се нощува. На 1 ноември ще вземем участие в богослужението и след закуска ще посетим манастирите “Свети Роман”, Темски, Суково, където ще обядваме. След обеда ще посетим манастир “Свети Йоана Богослов” (Погановски) и след това се връщаме обратно в България.”, споделят организаторите на поклонническото пътуване.

Цената за един човек е 60 лева, като местата за пътуването са ограничени. Желаещите да се включат е необходимо да носят валидна лична карта и да оставят ксерокопие от нея на организаторите. Крайната дата за записване е 26 октомври. Отец Михаил прави записванията, а с него може да се свърже всеки чрез телефонен номер: 0876 165 009.

Виж също...

Loading...