Около 50 човека от цялата страна участваха в надбягвания с кучета, които се проведоха край язовир “Слаковци”

По-рано днес край язовир “Слаковци” се е провело надбягване с кучета, което е организирано от спортен клуб “Мъшинг България”. В състезанията са взели участие около 50 човека от страната, научи Zapadno.com.

Състезанието е част от шестата национална купа по мъшинг. “Шестото по ред състезание организирано от нас и четвърто издание на MUSHING BULGARIA CUP 2017, което се провежда всяка есен и предизвиква всички любители на този вид спорт, да вземат участие и да премерят сили в надпреварата.”, съобщават организаторите на Фейсбук страницата си. Кучета с агресивно поведение не се допускат до този тип състезания, а насилието над животните е забранено. Освен това кучетата, които участват в състезанията трябва да са клинично здрави.

От спортен клуб “Мъшинг България” допълват, че периодично ще изнасят информация за състезанието и наградите, които са предоставени от спонсори и приятели. Надпреварата популяризира и развива мъшинг спорта в България. Мъшинг спортът се практикува в България от 2008 година насам.

Виж също...

Loading...