Телефонни измамници с жестока схема срещу брезничанка! Мним следовател и похитител уплашиха, излъгаха и ограбиха 72-годишна жена

Брезничанка е измамена с голяма сума пари. Приложена и е работещата в последно време схема с провеждаща се полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Престъплението е извършено в края на миналата седмица, когато на телефона на 72-годишна брезничанка се обадил мъж, който се представил за следовател и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мъжът наредил на жената, да събере всичките налични пари и ценности и да ги сложи в торбичка и ги остави пред дома си. По-късно жената била заплашена от непознат, че ще дойдат в дома и и ще извършат жестоки престъпления. Лековерната и изплашена пенсионерка така и направила. Събрала 1000 евро, 10 000 лева, 500 долара и златни накити и ги оставила пред дома си. След като повече никой не я потърсил, се обадила в полицията. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

От полицията отново напоят на гражданите, да не се доверяват на непознати и по никакъв повод да не дават пари на ръка. В дейността си, полицията не търси подобни услуги от хората. По-младите да предупредят по възрастните и да осъществяват контрол над тях. В подобни случаи да се търси съдействие на телефон 112.

Виж също...

Loading...