След връзката между КАТ, Гаранционния фонд и застрахователите се очакват по-високи цени на „Гражданска отговорност” и „Автокаско” за нарушителите на пътя

Лоши новини очакват шофьорите с нарушения на пътя. След връзката между системите на КАТ, Гаранционния фонд и застрахователите, освен по-скъпа застраховка „Гражданска отговорност” нарушителите на пътя може да плащат повече и за „Автокаско”, предаде БТВ.

Близо 40 % от българите никога не са сключвали застраховка, сочи представително проучване на застрахователни брокери. За останалите застраховката за автомобила е основна – от една страна, „Гражданската отговорност” е задължителна, а от друга – доброволното „Каско” отново за колата заема съществено място. С въвеждането на правилата нарушителят да плаща това може да се окаже сериозно перо за шофьорите с провинения.

„Добрата новина е, че може да се отрази и надолу за онези от нас, които спазват Закона за движение по пътищата. Нарушителите е крайно време да си носят последствията”, посочи Светла Несторова от Асоциацията на българските застрахователи. По план застрахователите ще черпят информация за поведението на шофьорите директно от КАТ още от следващия месец.

Виж също...

Loading...