За 2 години постиженията на вокална група “Песенна дъга” към брезнишката гимназия “Васил Левски” са украсили стена с грамоти в училището

Вокална група “Песенна дъга” към средно училище “Васил Левски” – град Брезник е една от извънкласните групи. Началото на вокалната група е поставено през 2015 година. Това каза пред репортер на Zapadno.com ръководителят на “Песенна дъга” Николинка Байкова-Димитрова.

Ученици от 5, 6, 7 и 8 клас формират настоящия състав на “Песенна дъга”. Репетициите се провеждат всеки ден в стаята по музика в училището. В началото групата е започнала да развива своята дейност с 16 ученици, а в момента в нея участват 8 деца с нови попълнения. Спадът на ученици в “Песенна дъга” се обяснява с темпото, с което се работи в самата формация. “Не всеки може да издържи на темпото, защото тук се работи. Не е само забавление. Пеенето не е толкова лесно и изисква много работа, усърдие и най-вече много желание.”, сподели Николинка Байкова-Димитрова. Педагогът сподели, че в Брезник има музикални деца, които дори са прослушвани, но проблемът е, че не им се работи. Тя е отправяла покани към тях, но засега не са приели предложението.

Две от момичетата, които пеят в “Песенна дъга” са решили да кандидатстват в Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел, където ще продължат своята кариера. Ръководителят им се надява да ги приемат в училището за фолклорни изкуства.

Освен в училищни и общоградски тържества вокална група “Песенна дъга” взима участие и в регионални, национални и международни фестивали. Стена на входа на брезнишката гимназия посреща ученици, учители, родители и граждани с грамоти на “Песенна дъга” и награди, към които има постижения и на друг клуб по извънкласна дейност.

Виж също...

Loading...