Мним полицай измами 86-годишен брезничанин по телефона и го накара да остави 8 000 лева пред дома си, които фалшивото ченге задигнало

Нова измама е извършена в Брезник. Отново е приложена работещата схема с провеждаща се полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Около 18:30 часа, на домашния телефон на 86-годишен брезничанин се обадил мъж, който се представил за служител на полицията и заявил, че в момента се провежда акция по залавянето на телефонни измамници. Поискал от възрастния да събере всичките налични пари, който да послужат като доказателства при задържането на престъпниците. Така лековерния човек събрал около 8 000 лева и ги оставил пред дома си в найлонов плик. След като никой не го потърсил, се обадил на телефон 112 и съобщил за измамата. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

От Областна дирекция МВР-Перник отново апелират към гражданите, да не се доверяват на непознати и по никакъв повод да не дават пари на ръка. В работата си полицията, а и останалите институции не търсят подобни услуги и не искат пари, който да бъдат оставяни пред домовете или хвърляни през тераси. Младите да предупредят възрастните си родители, баби и дядовци и да говорят по-често за проблема. При всяко подобно обаждане, да се търси съдействие на телефон 112.

Виж също...

Loading...