Клуб на готините баби (КГБ) ще отбележи своята 10-годишнина от създаването си с невиждан купон в хотел “Бърдото” край град Брезник

Клуб на готините баби (КГБ), който е единственият по рода си в България ще отбележи 10 години от своето създаване. В клуба членуват дами от цялата страна, които ще празнуват в хотел-ресторант “Бърдото” край град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Във въпросния Клуб на готините баби – както се подразбира още от абревиатурата, членуват все дами със силно развито чувство за хумор и с големи сърца. Освен да се забавляват дамите от клуба организират и благотворителни каузи. Идеята събитието да се проведе в Брезник е на една от организаторките – доктор Цвета Митова, която има къща и роднини в Брезнишко. Дамите, които членуват в Клуб на готините баби са на различни години – от 50 до 70. Те са обединени чрез онлайн форума BG-Mamma. Самата доктор Цвета Митова от 4 години е член на колоритния клуб. Нейното предложение за място на провеждане на тържеството било единственото, което останало от всички други. “Имаше още няколко други предложения, но аз казах, че който предлага трябва да се наеме да организира. Всички отпаднаха и останах само аз, а имат голямо желание да е в Брезник, защото болшинството от жените не са ходили там. Ще пристигнат жени от Варна, Каварна, Плевен и други градове на страната. Общуваме през форума BG-Mamma и веднъж в годината се събираме и ходим някъде. Това лято бяхме на посещения в Плевен и Стара Загора. За съжаление няма да може да дойде създателката на темата, че не е добре здравословно, но пък кръстницата на темата ще присъства.”, каза доктор Цвета Митова. В клуба са около 30 – 35 дами, като някои идват в клуба и се задържат за малко. “Който разбира при нас се спира! Много активни са около 20 дами, други по-малко пишат. А пък откакто и аз дойдох в клуба ги събирам у дома в София на страхотни тематични срещи. Като например среща на субпродукти – две тенджери шкембе чорба, студена пача, езици с хрян и горчица и разни други дробчета с лук или палачинкови фантазии.”, сподели още с усмивка доктор Митова.

Всъщност годишнината на Клуб на готините баби (КГБ) е била в понеделник (23 октомври), но в делничния ден е нямало как да се съберат всички, а рожден ден предварително не се празнува. Затова първата възможна дата, която е била избрана след 23-ти октомври е 27-и. На тържеството в хотел-ресторант “Бърдото”, което ще се проведе утре вечер ще бъде изнесена програма. Гостите ще бъдат посрещнати с погача с мед. Музикални поздрави пък ще отправят самодейни певици от женската фолклорна певческа група към народно читалище „Иво Войвода-1928 г.“ – село Долна Секирна, а деца от танцовия състав за народни танци към брезнишкото читалище “Просвещение-1870” ще зарадват с още градус настроение празнуващите. Организаторите на празника са предвидили да почерпят децата и да направят подаръци за певиците от Долна Секирна.

Снимка: Клуб на готините баби – архив

Виж също...

Loading...